Przejdź do głównej zawartości
Delia, Dairy Fun; Kule musujące
Kule musujące ciekawie wyglądają, wiele firm zaczęło je wprowadzać na rynek kosmetyczny, ale czy są praktyczne? O tym dowiecie się w dalszej części wpisu.
Mam zestaw zawierający trzy kule różnych zapachach; brzoskwinia i mango, karmelowe jabłko oraz mleko i miód. Każdy zapach można śmiało wyczuć i cieszyć się kąpielą w nim. Kule są bardziej uprzyjemniaczami niż kosmetykiem pielęgnacyjnym. No ale od tego typu produktu nie wymagam nawet by extra nawilżały czy pieniły się.
Kule musujące Dairy Fun, Delia testuje w ramach subskrypcji pudełek ShinyBox. Osobiście bym się na nie zdecydowała, nie mają żadnych właściwości pielęgnacyjnych. Jedynie działają relaksująco, chociaż intensywny zapach może drażnić. Kule po zetknięciu z letnią wodą szybko się rozpuszczają, delikatnie zabarwiają wodę, ale nie barwią wanny. U mnie rozpuściły się dość ładnie nie pozostawiając drobinek na dnie.
Czy warte są kule zakupu?
To zależy dla kogo! Moim zdaniem jest to bardziej gadżet jednorazowy do kąpieli niż praktyczny kosmetyk. Niestety u mnie się nie sprawdziły, mając ranę na skórze, okropnie zaczęła ona mnie piec gdy drobinki kuli dostały się do rany w trakcie rozpuszczania.
Reasumując kule musujące nie są moim typem, nawet relaksującym. Zapach tak szybko się ulatnia, jak szybko kule się rozpuszczają w wodzie. Lekko skórę nawilżają, aczkolwiek polecam użycie po nich balsamu.
Napewno nie kupię kul, nie są wydajne i jedna kula starcza ja jedną kąpiel.
INCI:/Milk & Honey/: Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sodium Sulfate, Parfum, Vitis Vinifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Hexyl Cinnamal, Limonene, Citronellol, CI 19140, CI 16255.
/Peach & Mango/: Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sodium Sulfate, Parfum, Vitis Vinifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Hexyl Cinnamal, Limonene, CI 16255, CI 19140.
/Caramel & Apple/: Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Sodium Sulfate, Parfum, Vitis Vinifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Hexyl Cinnamal, Coumarin, CI 14720, CI 19140, CI 42090. (02.11.2012)
Komentarze
Prześlij komentarz